Practică


Cursuri Huawei (adăugat 07.06.2018)
 

Informații practică

În atenția studenților din anul III
 
Studenții care fac practica de vară în facultate trebuie să fie prezenți luni, 18.06.2018, de la ora 9:00 în sala AC2-1 pentru a fi alocați la una din grupele de practică îndrumate de cadre didactice.
Excepție fac cei acceptați pentru a face cursurile Huawei în facultate (aceștia vor fi notificați prin mail de către Nicolae Botezatu) și cei care fac în facultate sub îndrumarea unei firme.
 
Practica de vară durează cel puțin 156 de ore.
Perioada de practică este convenită între firmă și studentul practicant, dar trebuie să se încheie cel târziu la 15 septembrie 2018.
Pentru studenții care vor face practica în cadrul unei firme:
  • trebuie să existe la secretariatul facultății CONVENȚIA-CADRU semnată între firmă și facultate. Formularul convenției-cadru poate fi descărcat de pe moodle.
  • la convenție trebuie adusă ANEXA care cuprinde TOȚI studenții care fac practică la firma respectivă (tot la secretariatul facultății având în vedere că într-o firmă pot face practică atât studenți de la CTI, cât și de la IS) și perioada de practică.
  • la colocviul de practică studenții se vor prezenta cu un caiet de practcă și o aprecierea din partea mentorului din cadrul firmei.
Pentru studenții angajați (în cadrul unei firme cu specific IT) trebuie depusă la secretariatul departamentului o adeverință din care să rezulte: 
  • perioada de angajare (de când au fost angajați); această perioadă trebuie să fie mai mare de 5 săptămâni.
  • lucrează în domeniu.
  • să aducă la colocviu o apreciere cu calificativ din partea mentirului/coordonatorului.
  • NU trebuie caiet de practică dacă studentul este angajat.

Luni, 11 iunie 2018, este termenul limită până la care studenții trebuie să încheie formalitățile cu privire la realizarea practicii de vară în cadrul unei firme.

După această dată, studenții care nu au fost acceptați la o firmă vor face practica în cadrul facultății sub coordonarea unui cadru didactic.
 
Lista firmelor cu care facultatea are încheiate convenții cadru de practică se găsește mai jos.
În cazul în care nu este încheiată convenție-cadru de practică pentru anul 2017/2018, draftul pentru această convenție se găsește aici: 2018_CONVENTIE_DE_PRACTICA_ AC Iasi.
Practica de vară realizată în firme va fi luată în considerare numai dacă există convenție-cadru de practică încheiată între firmă și facultate.
 

Lista firmelor cu care facultatea are încheiate convenții cadru de practica (actualizat 16.05.2018)


Practică Levi9

Firma Levi9 organizează în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare practică de vară pentru studenții din anul 3.
Proiectul are ca scop construirea unei aplicatii web realtime, ce va putea fi folosita de profesori si studenti pentru a interactiona (profesorul va trimite intrebari in timpul cursului, iar studentii vor putea raspunde de pe telefon/laptop, raspunsurile putand fi vizualizate in timp real). Aplicatia va fi construita folosind ASP.NET Core MVC, Entity Framework Core, SingnalR, C#, git .
Cerinte: Access la un laptop/calculator cu Visual Studio 2017.
 
Practica va fi coordonată de angajați ai firmei Levi9.
Inscrierile se fac până pe 11 iunie 2018 printr-un email trimis pe adresa eserban@tuiasi.ro.

Practică Huawei

Compania Huawei oferă 7 locuri de internship pentru studenții Facultății de Automatică și Calculatoare.
Perioada de practică este 2 iulie 2018 – 17 august 2018.
Pe perioada practicii firma oferă bursă (care va fi încasată după finalizarea internshipului). 
Internshipul se desfășoară la sediul firmei din București. Există posibilitatea cazării în căminele Universității Politehnica din București.
De asemenea, există posibilitatea ca o parte din internship să se desfășoare la sediul firmei din China.
Înscrierile se fac prin trimiterea unui CV până pe data de 11 iunie 2018 pe adresa eserban@tuiasi.ro
 

Cursuri Huawei

Centrul HAINA (Huawei Authorized Information and Network Academy) din cadrul facultății noastre organizează cursurile „HCNA-R&S”(*) și „HCNA-Storage” în perioada 18.06 – 20.07. În urma participării la aceste cursuri, studenții vor dobândi cunoștințele necesare pentru a obține certificările recunoscute de compania Huawei. Mai multe detalii sunt disponibile aici – https://bit.ly/2d9WKAd . 

La finalul cursurilor se va obține o apreciere cu calificativ care va putea fi folosită pentru echivalarea practicii de vară. 

Înscrierile se fac până pe 11.06 printr-un e-mail trimis la adresa nbotezatu@tuiasi.ro

Grupa de studiu este de 10 studenți. În cazul în care vor exista mai multe cereri, se va organiza o etapă de selecție pe bază de interviu. 
(*) Huawei Certified Network Associate – Routing & Switching