Robot Engineering Contest (RoboTEC)


Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) din cadrul Universității Politehnica Timișoara, vă informează că va organiza proiectul Robot Engineering Contest (RoboTEC), care reprezintă un concurs internațional adresat studenților. Acesta are ca și scop dezvoltarea capacității participanților de a-și folosi cunoștințele dobândite în cadrul facultății.

RoboTEC se va desfășura în perioada 24 – 26 martie 2016 în cadrul Universității Politehnica Timișoara și este dedicat pasionaților de robotică. Studenții doritori se pot înscrie până pe 15 martie. În cadrul proiectului se pot înscrie echipe formate din maximum trei studenți (indiferent de ciclul de studiu) care pot fi coordonați de către un profesor ce poate contribui activ la construirea roboțelului, urmând ca, pe perioada concursului, masa și cazarea acestora și a profesorului coordonator să fie asigurate de către organizatori.

Accesând site-ul http://robotec.ligaac.ro, aveți posibilitatea să aflați detalii despre construirea roboților, regulamentele și probele la care trebuie să participe. De asemenea, pe site mai găsiți formularul de înscriere și datele de contact relevante și alte informații utile.

De menționat este faptul că roboțeii participanți trebuie să fie funcționali dinaintea concursului. Pe perioada concursului este permisă doar configurarea și reparația lor în laboratoarele puse la dispoziție de către noi (dacă este cazul).